Како да се подобри работната брзина на машината за гравирање на камења

11111_conew1 -

 За фабриките за обработка на камен, машината за гравирање камења е остра алатка за нашето производство. Зголемувањето на нејзината работна брзина за подобрување на ефикасноста може да ја подобри конкурентноста на претпријатието, што е особено важно за развојот на претпријатието. Како да се обезбеди работната брзина?

First, reset the relevant parameters of the machine. The operating parameters of the CNC stone engraving machine are mainly set at manual low speed and manual high speed. These two parameters affect the operating speed of the machine in manual mode. The idling speed affects the speed of the machine during the empty run after the knife is raised. The processing speed is not difficult to understand is the operating speed of the machine during normal processing. These speeds are determined according to the material and material to be engraved.

Второ, изберете ја алатката според патеката за прикажување на софтверот.

Трето, софтверот ќе генерира различни патеки за гравирање според различна графика и различни алатки. Разликата во гравирачките патеки значи дека должината на времето на гравирање е различна. Тоа е, ние ја избираме најсоодветната алатка според материјалот што треба да се обработи, така што машината за гравирање на камења може да генерира подобра патека, да го намали времето на обработка и да ја направи работата на производството поефикасна.

Четврто, поставување на растојанието за подигање на машината за гравирање на камења. Практиката докажа дека колку е помало растојанието за подигање на машината за гравирање на камења, толку е пократко празното време на работа на опремата, па затоа мора да процениме за оваа вредност според материјалот што треба да се обработи, но треба да се обидеме да ја поставиме оваа вредност на минимум. Покрај тоа, обработката на машината за гравирање на камења ќе биде поделена на два дела: груба и завршна обработка. Во првиот дел, вкупната брзина на груба обработка и изборот на алатки треба да бидат побрзи и подобри, а сите маргини треба да се отстранат што е можно повеќе за да се заштеди време ја подобрува ефикасноста на работата. Се разбира, перформансите на машината за гравирање на камења не се рефлектираат само во хардверската конфигурација на машината, туку исто така бараат од нас да акумулираме искуство за обработка малку по малку за да се подобри ефикасноста на обработката.

 Петто, главната поента за подобрување на брзината на машината за гравирање на камења е да се одреди разумна брзина на гравирање според тврдоста на материјалот за гравирање и перформансите на алатката за гравирање на камен. Секако, мора да се земе предвид и стабилноста на самата машина за гравирање. Операција на преоптоварување. Алатката на секој материјал ќе има количина на сечење, така што ние исто така може да ја поставиме количината на сечење на 2/3, така што животниот век на алатот ќе се зголеми значително, а брзината на обработка може да се зголеми многу, што може да заштеди трошоци за алатот , Исто така, може да ја подобри ефикасноста на обработката.

 https://www.alibaba.com/product-detail/cnc-machine-router-6090-for-stone_62463159107.html?spm=a2747.manage.0.0.221771d27nNMlb


Време на објавување: Јан-18-2021 година
WhatsApp Интернет разговор!
Amy