Correct using way of stone engraving machine

1_ 副本

(1) Работна средина

The stone engraving machine is a high-tech mechatronics equipment, which has certain requirements for the working environment.(whatsapp:008615966055683)

1. Избегнувајте опрема што сериозно влијае на преносот на сигналот на машината за гравирање, како што се силна електрична енергија и силен магнетизам. Како што се: електрична машина за заварување, лансирна кула итн.

2. Користете три-јадро напојување за да обезбедите добро заземјување на машината за гравирање и да ги намалите пречките.

3. Потребно е напонот да биде стабилен за да се избегнат големи флуктуации и најдобро е да се користи стабилизатор на напон.

4. Машината не треба да работи долго време во силна киселина или алкална средина.

(2) Одржување и одржување

Машините за гравирање најчесто се користат во деловна обработка, а преработката создава повеќе прав и прашина. Затоа, обрнете внимание на одржување на машината за гравирање и одржување на машината за гравирање. Обрнете внимание на одржување на завртката за олово, шината за водилка и другите компоненти чисти и подмачкани за време на употребата, а навремено исчистете ја прашината и додајте масло на компонентите на менувачот; Операторите со машини за гравирање Jинан мора навремено да исчистат и да додадат масло, а строго е забрането приклучување и исклучување од струја.

(3) Употреба на софтвер

Машината за гравирање располага со бројни софтвер за гравирање. Како што се: гравирање со Wentai, Casmate-pro, Caxa, Mastercam, Artcam, Smartcam, Type3, итн. За да ги исполните вашите барања за гравирање, изберете го правилниот софтвер за работа.

(4) Проблеми со обработката

1. Рационалноста на технологијата на обработка

Покрај потпирањето на машината за гравирање за да се обезбеди точност на обработката, разумната технологија за обработка е исто така многу важна. Со цел да се обезбеди точност на обработката, обрнете внимание на рационалноста на технологијата на обработка. (Сметка на WeChat emy860416)

2. Употреба на алатки

На прецизноста на обработката влијае процесот на производство и прецизноста на самата алатка. Затоа, ве молиме изберете алатка погодна за обработка при обработка.

3. Оператор

Вештината и чувството за одговорност на операторите, исто така, имаат огромно влијание врз точноста на машинската обработка. Барања на операторот на клиентот и квалификувана основа за работа со компјутер. За време на процесот на обука, треба да бидете вешти во изборот на различни брзини на гравирање и да користите различни алатки за различни материјали. Овој аспект често бара искуство и мајсторство. Поволно е да се продолжи работниот век на машината и секачите.

 

 


Post time: Sep-02-2020
WhatsApp Интернет разговор!
Amy